Hydrolyzed Soy Flour

Bueno

Humectante

Hydrolyzed Soy Flour at a glance

  • Derived from soybeans
  • Used as a skin conditioning ingredient
  • Also has soothing + antioxidant properties

Hydrolyzed Soy Flour description

Hydrolyzed soy flour is an ingredient derived from soybeans (Glycine soja beans). The beans are ground into flour, which is then subjected to a chemical process called hydrolysis in which water, enzymes, or acids are used to break down the flour into different components. Hydrolyzed soy flour is mainly used in cosmetics as a hair and skin conditioning ingredient, though it also has skin calming properties and antioxidant benefits. Though not as frequently used as the related soy protein, it is considered safe as used in cosmetics, where it’s use level typically ranges from 1–5%.

Hydrolyzed Soy Flour references

  • CoSmile Europe, Website, Accessed July 2025
  • European Commission, Website, Accessed July 2025
  • Food Chemistry, October 2012, pages 2,217-2,225

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.