Glycine Soja Seed Extract

Best

Antioxidant

Glycine Soja Seed Extract at a glance

  • Derived from soybeans
  • Has antioxidant abilities
  • Can help promote an even tone

Glycine Soja Seed Extract description

_Glycine soja_ seed extract is derived from soybean and offers numerous benefits for skin. Of note, studies have shown that compounds in soy, most likely isoflavones, help fade stubborn discolourations from sun exposure and other sources. They help to reduce excess transfer of melanin to skin’s surface, thereby visibly reducing hyperpigmentation.

Glycine Soja Seed Extract references

  • Pharmaceutics, July 2021, pages 1–17
  • Phytotherapy Research, March 2020, pages 435–447
  • Open Access Macedonian Journal of Medical Sciences, February 2019, pages 495–499
  • The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, February 2018, pages 28–37
  • Acta Poloniae Pharmaceutica,  Januaruy-February 2015, pages 3–11
  • International Journal of Dermatology, April 2011, pages 470–477
  • https://www.cir-safety.org/sites/default/files/Soy.pdf

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Best

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Good

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Average

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Bad

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Worst

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.