Glycine Soja Sterols

Best

Emoliente

Glycine Soja Sterols at a glance

  • Have moisturizing and antioxidant properties
  • Solid complex alcohols derived from wild soybean plants
  • Type of phytosterol
  • Ruled safe as used in cosmetics

Glycine Soja Sterols description

_Glycine soja_ sterols are solid complex alcohols derived from the wild soybean plant (as opposed to the domesticated soybean, _Glycine max_). Despite the alcohol origin, sterols are not drying on skin; rather, as fatty alcohols, they serve to lubricate and have an emollient texture. In fact, biochemists categorize sterols as lipids (fats) because of how they behave. Sterols can be both animal and plant derived; in the case of plants, they’re also referred to as phytosterols. _Glycine soja_ sterols, in addition to being moisturizing ingredients, are also rich in antioxidants whose free-radical neutralizing ability make them excellent additions to anti-aging skin care products. The independent Cosmetic Ingredient Review panel has ruled _Glycine soja_ sterols safe in present practices.

Glycine Soja Sterols references

  • Plant Biotechnology Reports, May 2022, pages 449-463
  • Foods, October 2021, pages 1–14
  • Cosmetic Ingredient Review Data Sheet, July 2020

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Mejor

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Bueno

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Promedio

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Malo

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Peor

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.