Pelvetia Canaliculata (Algae) Extract

Best

Antioxidante

Pelvetia Canaliculata (Algae) Extract description

_Pelvetia canaliculata_ is a type of brown seaweed also known as Channeled wrack. This hearty, upper shore-growing seaweed is known to survive in harsh conditions, including extended periods of low tide, although it requires submersion for maximum nutrient uptake. Applied to skin, it exerts antioxidant, soothing, and hydrating effects. Its antioxidant ability is particularly good at neutralising the damage from airborne metallic pollutants. _Pelvetica canaliculata_ is also a rich source of skin-beneficial amino acids, carotenoids, and polyphenolic compounds that can neutralise collagen-degrading enzymes before they harm skin.

Pelvetia Canaliculata (Algae) Extract references

  • Marine Drugs, October 2018, ePublication
  • Cosmetics, February 2018, pages 8-18
  • International Journal of Molecular Sciences, June 2017, ePublication
  • Advances in Botanical Research, Volume 71, Academic Press; London, UK: 2014, pages 345-378

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Mejor

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Bueno

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Promedio

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Malo

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Peor

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.