Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract

Best

Antioxidant

Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract at a glance

  • Antioxidant AKA licorice root extract
  • Offers skin-soothing properties
  • Helps improve uneven tone

Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract description

_Glycyrrhiza glabra_ (licorice) root extract is a plant extract that offers skin-soothing properties. In addition, it can be effective in improving the look of an uneven skin tone. One of its components, known as glabridin, is a potent antioxidant and skin-soothing ingredient, which is why licorice often shows up in products meant for sensitive, reddened skin.

Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract references

  • Fitoterapia, October 2013, pages 160-184
  • Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, July 2010, pages 20-31
  • International Journal of Molecular Science, 2009, issue 9, 4066-4087
  • Natural Product Research, December 2007, pages 1,234-1,241

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Best

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Good

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Average

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Bad

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Worst

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.