Clary Sage

Aceptable

Extractos vegetales

Clary Sage description

Also known as Salvia sclarea, the extract from the clary sage plant (not to be confused with common sage leaf) has antioxidant properties, although it isn't nearly as well researched as several other plant extracts with antioxidant benefits. Note that the oil form of clary sage can be a skin sensitizer and should be avoided. The main antioxidants in clary extract come from the seeds, and include vitamin E, lutein, and various carotenoids. Clary extract and its derivatives have generally recognised as safe status, including for use in foods.

Clary Sage references

  • Chemistry and Biodiversity, September 2017, ePublication
  • Interdisciplinary Toxicology, September 2014, pages 146-153
  • Cellular and Molecular Biology, June 2014, pages 1-5

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.