Butyrospermum Parkii

Best

Antioxidante

Butyrospermum Parkii at a glance

  • AKA the shea tree or Vitellaria paradoxa
  • Produces a variety of cosmetic ingredients including extracts, oils and butters
  • Most of its byproducts are antioxidant-rich
  • Its most famous ingredient is shea butter

Butyrospermum Parkii description

_Butyrospermum parkii_ is the Latin name for the shea tree. This tree produces a variety of plant-derived skin care ingredients including extracts, oils and butters that are often rich in antioxidants. Its most famous product is shea butter ( _Butyrospermum parkii_ butter), a plant lipid extracted from the tree. It’s used as an emollient in cosmetics and has smoothing properties for dry skin. Outside of this, shea butter also contains a plethora of heavy-hitting antioxidant compounds like vitamin E, quercetin and epigallocatechin gallate. Concetration levels used in skin care vary depending on the ingredient produced from _Butyrospermum parkii_ AKA_Vitellaria paradoxa_.

Butyrospermum Parkii references

  • International Journal of Toxicology, January 2024, pages 82S-95S

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Mejor

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Bueno

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Promedio

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Malo

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Peor

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.