Blackberry

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Extractos vegetales

Blackberry at a glance

  • Group of blackberry-derived plant extracts
  • Provides antioxidant benefits to skin
  • Blackberry extracts can be fruit, seed, leaf or root derived
  • Notable blackberry species include Rubus fruticosus and Rubus villoscus

Blackberry description

Blackberry is commonly used in skin care for their antioxidant-rich extracts. There are many species of blackberry utilized for cosmetic use, including _Rubus fruticosus_ and _Rubus villoscus_. Their specific benefits for skin depend on species, however, most blackberry extracts work to help defend skin against pro-aging and damaging external aggressors, like UV rays and pollution. Blackberry extracts can be taken from the fruits, seeds, leaves and roots of these plants. They’re used in various amounts in cosmetics, either on their own in amounts from 0.01%–1% or as parts of multi-berry blends whose recommended use levels vary.

Blackberry references

  • Toxicology and Applied Pharmacology, April 2015, pages 92-99
  • Journal of Agricultural Food Chemistry, June 2002, issue 12, pages 3495-3500

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Mejor

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Bueno

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Promedio

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Malo

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Peor

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.