Sodium Hyaluronate Dimethylsilanol

Good

Humectante

Sodium Hyaluronate Dimethylsilanol at a glance

  • Ester of sodium hyaluronate
  • Functions as a humectant and skin conditioner
  • Sold in a blend known as Recelderm

Sodium Hyaluronate Dimethylsilanol description

Sodium hyaluronate dimethylsilanol is an ester of sodium hyaluronate (itself the salt form of hyaluronic acid). It is not a frequently used ingredient in cosmetics, appearing mostly in K-Beauty products at the time of this writing. Its function is as a humectant and skin conditioning ingredient. Commercially, it’s available as a water-based blend with butylene glycol, betaine, phytosphingosine, and an algae extract from laminaria saccharina. The trade name is Recelderm and the use level ranges from 0.5–2%. There is little independent research yet on sodium hyaluronate dimethysilanol, though we will update this definition as more emerges.

Sodium Hyaluronate Dimethylsilanol references

  • CoSmileEurope, Website, Accessed January 2025
  • Altmeyers Encyclopedia, Website, Accessed January 2025

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Mejor

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Bueno

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Promedio

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Malo

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Peor

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.