Royal Jelly

Aceptable

Humectante

Royal Jelly description

The myriad claims about royal jelly are anecdotal and have no research to substantiate them. Regardless of where the royal jelly is sourced, its chemical breakdown is mostly water, followed by proteins, sugars, a tiny amount of fats and trace amonuts of vitamins, minerals, and enzymes. None of this is the key to improved signs of ageing, though components in royal jelly can function as water-binding agents. Not surprisingly, topical application of this bee-produced ingredient can aggravate skin. However, it is rarely used in high enough concentrations to cause problems. Royal jelly is highly unstable and will break down if packaged in a jar that routinely exposes it to light and air. Also, ideally, it requires refrigeration to maintain efficacy.

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.