Rosemary Extract

Good

Plant extracts

Rosemary Extract description

Rosemary extract can have antioxidant benefit for skin, but its aromatic components can cause sensitivity. However, in most skin care products the amount of rosemary extract is unlikely to be a risk, and rosemary extract is much less of a problem for skin than rosemary oil because the extract usually doesn’t contain much, if any, of rosemary oil’s volatile fragrance components. Research has shown that rosmarinic acid, one of the components in rosemary extract, has a calming effect on skin, which may be useful for mitigating several common skin issues. Rosmarinic acid is an antioxidant, as is caffeic acid, another naturally occurring component of rosemary.

Rosemary Extract references

  • Pharmacognosy Review, January-June 2014, pages 52-60
  • Journal of Medicinal Food, April 2013, pages 324-333
  • Chemical Research in Toxicology, November 2001, issue 4, pages 1546-1551
  • Journal of Agricultural and Food Chemistry, September 1999, issue 10, pages 3,954-3,962

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Best

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Good

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Average

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Bad

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Worst

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.