Raphanus Sativus (Radish) Seed Oil

Excellente

Emoliente

Raphanus Sativus (Radish) Seed Oil description

Raphanus sativus (radish) seed oil is non-fragrant plant oil that's a rich source of unsaturated fatty acids, including oleic, erucic, palmitic, and linolenic, all of which help replenish skin by strengthening its surface against moisture loss. This plant oil also contains potent antioxidants known as flavonoids, including sulforaphane, and is capable of neutralising many types of free radicals before they can damage skin. The antioxidant benefits of this oil are also helpful in keeping other cosmetic ingredients stable in formulas.

Raphanus Sativus (Radish) Seed Oil references

  • Experimental and Clinical Sciences, October 2016, pages 571-577
  • Journal of Advanced Research, May 2016, pages 413-421
  • Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, July 2013, ePublication

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.