Polymer

Bueno

Polímero

No known benefits

Polymer description

Word that literally means “many parts.” Any of numerous compounds having a high molecular weight, either from being composed of many smaller molecules or by condensing many small molecules into larger molecules that can take on new forms and perform different functions. Plastic is an example of polymer technology, as is nylon. Polymers do not have a defined formula because they consist of various chains of different lengths. Natural polymers exist, too; examples are polysaccharides, rubber, and cellulose. The human body contains many polymers in the form of various proteins, nucleic acids, and the energy source glycogen. Hundreds, if not thousands, of cosmetic ingredients with various functions have been created based on the evolving science of polymers.

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.