Polyglyceryl-2 Stearate

Good

Emulsificante

Polyglyceryl-2 Stearate at a glance

  • Blend of stearic acid and glycerin derivative
  • Primarily used as an emulsifier
  • Has emollient properties for skin
  • May be synthetic or animal-derived

Polyglyceryl-2 Stearate description

Polyglyceryl-2 stearate is the ester of humectant diglycerin and the fatty acid stearic acid. It is used in cosmetics for its emulsifying, surfactant, and emollient properties. The primary use of polyglyceryl-2 stearate in cosmetics is emulsifying. In this role, it negates the need to use greater amounts of heavier-feeling emulsifiers while also improving sensory aesthetics of the product. This ingredient may be synthetic (the type Paula’s Choice uses) or animal derived. Use levels of polyglyceryl-2 stearate in cosmetics range from 1–5%, depending on whether it’s the primary or secondary emulsifying agent, sometimes referred to as a co-emulsifier.

Polyglyceryl-2 Stearate references

  • International Journal of Toxicology, August 2023, pages 5S–101S
  • Scientific Reports, March 2023, pages 1–14
  • Cosmetic Ingredient Review, Accessed December 2023

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Mejor

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Bueno

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Promedio

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Malo

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Peor

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.