Pleiogynium Timoriense Fruit Extract

Bueno

Antioxidante

Pleiogynium Timoriense Fruit Extract at a glance

  • From the Australian Burdekin plum
  • High in antioxidant activity
  • Part of an ingredient blend called Wildplum Harvest™ AF

Pleiogynium Timoriense Fruit Extract description

_Pleiogynium timoriense_ fruit extract comes from a tree native to Australia that’s also known as the Burdekin plum. While there isn’t an extensive amount of independent research on this fruit’s benefit, what research exists is promising. One study found 17 different phenolic compounds within the flesh of this plum, resulting in high antioxidant activity. This makes the extract of this fruit especially valuable in products designed to fight the effects of free-radical damage (i.e., most of the visible signs of aging). _Pleiogynium timoriense_ fruit extract is part of an ingredient blend featuring glycerin, water, and other native Australian plums (_Terminalia ferdinandiana_ fruit extract and _Podocarpus elatus_ fruit extract) that is distributed under the trade name Wildplum Harvest™ AF. Use levels of this blend range from 1–2%.

Pleiogynium Timoriense Fruit Extract references

  • UL Prospector, Website, Accessed March 2025
  • Molecules, February 2023, pages 1-21
  • Food Chemistry Advances, October 2022, pages 1–6

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.