Phytoceramides

Best

Emoliente

Phytoceramides description

Phytoceramides are plant-derived ceramides ("phyto" means "plant"). Although not as natural to skin as lab-made ceramides (which can be created to precisely match the ceramides found in healthy skin), phytoceramides have been shown to play an equivalent role in promoting healthier, stronger, more hydrated skin whether applied topically or consumed orally. Phytoceramides can come from oats, wheat, rice, corn, and other plants, and are also found in several non-fragrant plant oils including meadowfoam, moringa, and sunflower.

Phytoceramides references

  • European Journal of Pharmaceutics and Biopharmaceutics, June 2018, Pages 260-269
  • Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology, September 2017, pages 363-371Skin Pharmacology and Physiology, April 2017, pages 115-138
  • The Japanese Journal of Clinical Pathology, March 2007, pages 209-215
  • Allergy, November 2005, pages 1,454-1,455

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Mejor

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Bueno

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Promedio

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Malo

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Peor

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.