Pentapeptide-59

Excellente

Péptidos

Pentapeptide-59 description

Pentapeptide-59 is a biomimetic (a synthetic ingredient that mimics the processes of a natural ingredient) peptide that contains the amino acids arginine, histidine, phenylalanine and valine. On skin, it has been shown to reduce signs of sensitisation, including visibly reducing redness. It also helps skin become less sensitive by neutralising signals in skin's uppermost layers that would otherwise appear as signs of sensitivity. In order to deliver this peptide to skin and keep it stable during use, it's typically paired with emollient fatty acids such as shea butter or lecithin.

Pentapeptide-59 references

  • Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology, January 2017, pages 11-16
  • Journal of Biochemistry, February 2017, pages 2,992-3,004
  • The Journal of Biological Chemistry, August 2008, pages 23,914-23,921

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.