PEG-60 Almond Glycerides

Good

Emollient

PEG-60 Almond Glycerides at a glance

  • Derivative of fatty acids from almond oil
  • Functions as a skin-conditioning agent, emollient, and emulsifier
  • Found non-irritating even in concentrations up to 20%

PEG-60 Almond Glycerides description

PEG-60 almond glycerides is the polyethylene glycol (PEG) derivative of fatty acids from almond oil. This ingredient functions as an emollient, skin-conditioning agent, and emulsifier, among others. It has plant (that being the almond) and synthetic properties and is not considered a problematic ingredient unless you have a nut allergy that includes almonds. A 2020 assessment of the independent Cosmetic Ingredient Review panel found that PEG-60 almond glycerides were not irritating, even in concentrations up to 20%.

PEG-60 Almond Glycerides references

  • International Journal of Toxicology, September 2020, ePublication
  • Journal of Applied Cosmetology, January-March 2010, pages 1-11

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Best

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Good

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Average

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Bad

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Worst

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.