Octyl Salicylate

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Filtro UV

Octyl Salicylate description

Octyl salicylate is a sunscreen agent also known as ethylhexyl salicylate. It’s used to protect skin primarily from UVB rays. This sunscreen active is one of several currently undergoing further safety testing under the purview of the United States Food and Drug Administration (FDA). This testing is to gain a better understanding of the systemic absorption, metabolism, and elimination of these sunscreen actives when small amounts enter the body via topical use. It’s important to know that the presence of this or other sunscreen actives in the body does not mean your health is at risk. It is anticipated that the additional testing being done will reaffirm the safety of these ingredients; however, those who remain concerned can choose sunscreens with mineral actives (titanium dioxide and zinc oxide) which are not included in the FDA’s new call for additional testing.

Octyl Salicylate references

  • Skin Therapy Letter, 2008, issue 6, pages 5-7

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Mejor

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Bueno

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Promedio

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Malo

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Peor

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.