Myristoyl Nonapeptide-3

Good

Péptidos

Myristoyl Nonapeptide-3 at a glance

  • Synthetic peptide
  • Also known as SpecPed® MN3P as well as RetinoPeptide 189
  • Manufacturer claims it mimics retinoic acid
  • Independent research is lacking

Myristoyl Nonapeptide-3 description

Myristoyl nonapeptide-3, known by the trade name SpecPed® MN3P, is a synthetic peptide designed to have anti-aging benefits. . It is also marketed by Symrise under the trade name RetinoPeptide 189. At the time of this writing, there is little independent research regarding its efficacy. The manufacturer of this peptide claims it works by mimicking retinoic acid to encourage cell turnover and collagen synthesis. We will update this definition if/when more third-party studies are published. Supplier-recommended use levels of myristoyl nonapeptide-3 range from 0.005% and 0.05%.

Myristoyl Nonapeptide-3 references

  • UL Prospector, Website, Accessed February 2025

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Mejor

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Bueno

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Promedio

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Malo

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Peor

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.