Lysine HCI

Best

Humectant

Lysine HCI at a glance

  • Amino acid salt
  • May be animal-derived or made in a lab
  • Plays a role in helping keep skin hydrated
  • Produces supportive substances that keep skin looking youthful and smooth

Lysine HCI description

Lysine HCI is an amino acid salt that may be animal-derived or made in a lab (Paula’s Choice uses the synthetic form). Like all amino acids and their derivatives, lysine HCI plays a role in keeping skin hydrated by aiding the balanced transport of water through skin’s layers. Lysine also plays a role in helping skin produce supportive substances that keep it looking smooth and youthful.

Lysine HCI references

  • Amino Acids in Nutrition and Health, August 2020, pages 187-199
  • Current Medicinal Chemistry, 2018, pages 5,512-5,527
  • PLoS ONE, February 2018, ePublication
  • International Journal of Cosmetic Science, August 2009, ePublication
  • Essays in Biochemistry, November 2012, pages 113-133
  • Amino Acids, June 2012, pages 2,481-2,489

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Best

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Good

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Average

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Bad

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Worst

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.