Lactobacillus/Rye Flour Ferment

Best

Humectant

Lactobacillus/Rye Flour Ferment description

_Lactobacillus_ rye flour ferment is a non-living probiotic made by fermenting rye flour with the microorganism _Lactobacillus_ that’s used to create sourdough bread. In cosmetics, it works as a humectant to draw and hold moisture to skin, helps to balance the natural flora that populate skin’s surface, aids in visibly repairing skin’s barrier, improves signs of dry skin conditions, and can have a calming action. As probiotic _Lactobacillus_ rye flour ferment breaks down on skin, it creates lactic acid, a postbiotic ingredient with many benefits for skin.

Lactobacillus/Rye Flour Ferment references

  • Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, December 2016, pages 2,038-2,047
  • PLoS One, February 2016, ePublication; and April 2014, ePublication
  • SOFW Journal, March 2014, pages 2-9

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Best

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Good

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Average

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Bad

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Worst

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.