Hydrolyzed Quinoa

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Hydrolyzed Quinoa at a glance

  • Extract of quinoa hydrolyzed by acids or enzymes
  • Good source of antioxidants
  • Rich in amino acids
  • Peptides contained within could have dark spot fighting properties

Hydrolyzed Quinoa description

Hydrolyzed quinoa is the extract from the ancient pseudocereal grain quinoa (_Chenopodium quinoa_) that has gone through the process of hydrolysis. Hydrolysis involves changing an ingredient by exposure to enzymes or acids. As is the case in many plant extracts, hydrolyzed quinoa is a source of antioxidants. In addition to this benefit, it’s also rich in amino acids, and the process of hydrolysis can be used to help extract peptides contained within – some of which have been linked to helping even skin tone and fighting dark spots. Though there isn’t a wide breadth of research yet on the external benefits of hydrolyzed quinoa (much is focused on its dietary potential), there is evidence that it can be part of a safe and effective anti-aging skin care routine.

Hydrolyzed Quinoa references

  • IScience, January 2023, ePublication
  • International Journal of Biological Macromolecules, July 2022, Pages 602-609
  • Journal of Food Science, May 2003, pages 1254-1258

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.