Grapefruit Peel Extract

Desaconsejable

Irritante

No known benefits

Grapefruit Peel Extract description

Typically listed as _Citrus paradisi_ (grapefruit) peel extract on ingredient lists, the peel from this fruit is loaded with a class of ingredients known as furanocoumarins and coumarins, which are primarily responsible for what’s known as a phototoxic reaction that occurs when skin is exposed to the sun. Low amounts of this ingredients aren’t likely to be problematic, but watch out if it’s listed toward the beginning to middle of an ingredient list, especially if the product in question has a telltale grapefruit scent.

Grapefruit Peel Extract references

  • Food and Chemical Toxicology, March 2012, pages 756-60
  • Journal of Agricultural and Food Chemistry, December 2005, pages 9,790-9,794 and November 2013, pages 10,677-10,684

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.