Glycine

Best

Humectant

Glycine at a glance

  • Amino acid that helps the body create proteins
  • Produced by the body
  • Is a skin replenishing ingredient
  • Chemically is considered the simplest amino acid

Glycine description

Glycine is an amino acid that helps the body create proteins. Chemically, it is considered the simplest amino acid and is found in many peptides. The body produces its own glycine, but it also can be consumed as part of a person’s diet. Applied topically, glycine (as with all amino acids) is a skin replenishing and hydrating ingredient, meaning it helps skin retain moisture for a more youthful look and feel.

Glycine references

  • Amino Acids in Nutrition and Health, August 2020, pages 187-199
  • Current Medicinal Chemistry, 2018, pages 5,512-5,527, ePublication
  • PLoS ONE, February 2018, ePublication
  • International Journal of Cosmetic Science, October 2009, pages 327-345

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Best

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Good

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Average

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Bad

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Worst

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.