Euterpe Oleracea Fruit Extract

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Extractos vegetales

Euterpe Oleracea Fruit Extract description

_Euterpe oleracea_ fruit extract comes from the acai berry, which is a potent source of antioxidants, including ferulic acid and epicatechin. According to in vitro research, acai has higher antioxidant content than cranberry, raspberry, blackberry, strawberry, or blueberry, but that doesn’t necessarily mean it is the best antioxidant - just one of many to choose from when it comes to your skin care products. Consumed orally via supplement, juice, or as a whole food, acai has been shown to exert potent antioxidant benefits and reduce the cascade of damage caused by the overproduction of free radicals.

Euterpe Oleracea Fruit Extract references

  • Journal of Traditional and Complementary Medicine, April 2018, pages 267-277
  • Journal of Drugs in Dermatology, June 2010, pages 72-81
  • Journal of Agricultural and Food Chemistry, November 2006, pages 8604-8610

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Mejor

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Bueno

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Promedio

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Malo

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Peor

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.