Cladosiphon Okamuranus

Bueno

Extractos vegetales

Cladosiphon Okamuranus at a glance

  • Type of brown algae also known as mozuku
  • Long used in traditional Japanese medicine
  • Has a soothing effect on skin
  • Key calming component is a polysaccharide called fucoidan

Cladosiphon Okamuranus description

_Cladosiphon okamuranus_ is a type of brown algae, primarily harvested off the waters of Okinawa, Japan. It is an edible seaweed also called mozuku. In addition to being a food source, it has long been used in traditional medicine to tackle a variety of internal and external ailments. Research shows that applied topically, _Cladosiphon okamuranus_ has a soothing effect. The key to this calming ability is a polysaccharide found within the algae called fucoidan, which helps inhibit factors that can lead to skin irritation. The usage range for _Cladosiphon okamuranus_ in leave-on skin care products is between 0.025-0.05%.

Cladosiphon Okamuranus references

  • Biomedicine and Pharmacotherapy, October 2022, ePublication
  • International Immunopharmacology, December 2021, ePublication
  • International Journal of Biological Macromolecules, October 2021, pages 537-543
  • Polymers, October 2020, ePublication
  • Marine Drugs, September 2011, pages 1,731-1,760

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.