Cetearyl Ethylhexanoate

Good

Mejora la textura

Cetearyl Ethylhexanoate at a glance

  • Mixture of a derivative of fatty alcohol cetearyl alcohol and a fatty acid from olives
  • Works to make emulsions stable
  • Often used in cleansers because it attracts both oil and water
  • White, waxy solid in its raw form

Cetearyl Ethylhexanoate description

Cetearth-6 olivate is a mixture of a derivative of fatty alcohol cetearyl alcohol and a fatty acid from olives. It works to make emulsions stable and offers skin-smoothing emollient properties. It is often used in soaps and shampoos because of its ability to attract both oil and water. According to one of its suppliers, in its raw form it is a white, waxy solid. Typical usage levels in rinse-off or leave-on products ranges from 2–4%.

Cetearyl Ethylhexanoate references

  • CosmeticsInfo.org, Accessed December 2021, ePublication
  • HallStar, Accessed December 2021, ePublication
  • International Journal of Molecular Sciences, January 2018, pages 1–21
  • PLoS One, September 2012, pages 1–6

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Mejor

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Bueno

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Promedio

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Malo

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Peor

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.