Castanea Crenata Shell Extract

Excellente

Antioxidante

Castanea Crenata Shell Extract at a glance

  • From the Japanese chestnut
  • High in antioxidant polyphenols
  • Helps brighten skin
  • Also impacts skin firmness

Castanea Crenata Shell Extract description

_Castanea crenata_ shell extract is taken from the inner shell of the Japanese chestnut. While it’s not a widespread cosmetic ingredient, its use is gaining popularity in Korean beauty (K-beauty) formulations. Research shows that depending on how Japanese chestnut shell extract is obtained, it has a high antioxidant content, being particularly high in beneficial compounds known as polyphenols. Additional studies indicate _Castanea crenata_ shell extract has skin brightening and firming properties because of its ability to inhibit both tyrosinase (which has an impact on melanin production) and elastase (an enzyme that can break down elastin in skin). Though it doesn’t have widespread use just yet, this plant extract is another intriguing consideration when it comes to adding tools to your anti-aging arsenal. Typical use levels of this chestnut shell extract range from 0.1–5%, depending on whether it’s the pure concentrated extract or is part of a water-based blend.

Castanea Crenata Shell Extract references

  • Journal of Plant Biotechnology, June 2022, pages 150-154
  • Food Science and Preservation, January 2018, pages 79-89
  • Food Science and Biotechnology, December 2012, pages 1,571-1,576
  • Food and Chemical Toxicology, July 2011, pages 1,537-1,543
  • Journal of Life Science, May 2011, pages 734-738
  • Archives of Pharmacal Research, August 2002, pages 469-474

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.