Camellia Sinensis Leaf Extract

Best

Antioxidante

Camellia Sinensis Leaf Extract at a glance

  • Derived from buds and leaves of green tea
  • Has antioxidant properties
  • Possesses anti-aging, skin-soothing properties

Camellia Sinensis Leaf Extract description

_Camellia sinensis_ leaf extract is derived from the minimally processed buds and leaves of green tea. There is research showing that white and green teas have the highest concentration of antioxidant properties (via their polyphenol and flavonoid content) of all teas. It appears that white and green teas have similar amounts of the polyphenol epigallocatechin-3-gallate (EGCG), which is the main antioxidant in tea. The conclusion is that white and green tea have nearly identical antioxidant activity, and both are great antixoidants to look for in skin care products.

Camellia Sinensis Leaf Extract references

  • Biochemical and Biophysical Research Communications, August 2002, pages 584-588

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Mejor

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Bueno

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Promedio

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Malo

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Peor

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.