Aloe Vera

Best

Extractos vegetales

Aloe Vera description

Aloe vera (also listed by its Latin name of Aloe barbadensis) is a commonly used plant extract that has soothing properties, antioxidant qualities, and serves as a hydrating agent for skin due to its polysaccharide and sterol content. Aloe is a good ingredient, but its benefits tend to be over exaggerated in the cosmetics worlds and more research is needed in regards to its effectiveness for some of the more outlandish or miraculous-sounding claims. In pure form straight from the leaves, aloe vera’s benefits for skin include its lack of occlusion and the refreshing sensation it provides (hence, why it’s in common “after sun” products). *Note:* Some brands use aloe in place of water in their products, but aloe is actually 99.5% water.

Aloe Vera references

  • Giornale Italiano Di Dermatologia, February 2009, pages 85-91
  • Indian Journal of Dematology, 2008, pages 163-166
  • Skin Research and Technology, November 2006, pages 241-246
  • Journal of Ethnopharmacology, December 1999, pages 3-37

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Mejor

Probado y respaldado por estudios independientes. Ingrediente activo excepcional para la mayoría de los tipos de piel o problemas.

Bueno

Necesario para mejorar la textura, estabilidad o penetración de una fórmula.

Promedio

Generalmente no irritante, pero puede presentar problemas de aspecto, de estabilidad u otros que limiten su utilidad.

Malo

Hay probabilidad de irritación. El riesgo aumenta cuando se combina con otros ingredientes problemáticos.

Peor

Puede causar irritación, inflamación, sequedad, etc. Puede ofrecer algún beneficio en cierta medida, pero en general, se ha comprobado que causa más daño que beneficio.

Desconocido

No pudimos encontrarlo en nuestro diccionario de ingredientes. Registramos todos los ingredientes que faltan y realizamos actualizaciones continuas.

No calificado

Aún no hemos calificado este ingrediente porque no hemos tenido la oportunidad de revisar las investigaciones existentes sobre él.