Acetyl Tetrapeptide-5

Excellente

Péptidos

Acetyl Tetrapeptide-5 description

A synthetic peptide that has calming, smoothing, hydrating, and firmness-enhancing benefits when applied to skin. Its calming properties are believed to reduce undereye puffiness due to fluid accumulation, such as from allergies (which is not the same as undereye bags that occur from fat pads beneath the skin slipping out of place).This peptide is also believed to interrupt a process in skin known as glycation, which can cause skin’s supportive elements to weaken, giving way to wrinkles and loss of firmness. Acetyl tetrapeptide-5 seems to step in and help skin maintain a smooth resilience that results in a more youthful look.

Acetyl Tetrapeptide-5 references

  • Cosmetics, May 2017, pages 2-13
  • Clinics in Dermatology, September-October 2009, pages 485-494.

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.