Schisandra Chinensis (Magnolia) Fruit Extract

Excellente

Antioxidante

Schisandra Chinensis (Magnolia) Fruit Extract description

Also known as five flavour fruit and Chinese magnolia vine, magnolia fruit is a small red berry loaded with beneficial compounds.[br] [br] Lignans are the chief component in this berry, responsible for its skin-calming and restorative results. The lignans interrupt factors in skin that lead to visible problems like redness while enhancing factors that help skin look healthier, smoother, and even-toned.[br] [br] The magnolia berry is also a great source of polysaccharides, phytosterols plus polyphenols and flavonoids, including hyperoside, isoquercitrin, rutin and quercetin, all of which provide antioxidant benefit and help strengthen against environmental exposure. These components, plus lignans, also make this berry a boon for overall health when consumed orally.

Schisandra Chinensis (Magnolia) Fruit Extract references

  • Nutrients, Volume 11, 2019, pages 1-20
  • Evidenced-Based Complementary and Alternative Medicine, January 2017, ePublication
  • Bioengineered, January 2017, pages 36-44
  • Phytochemistry Reviews, 2017, pages 195-218
  • Pharmaceutical Biology, December 2016, pages 2,987-2,994
  • Experimental and Therapeutic Medicine, November 2014, pages 1,479-1,483

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.