Lactobacillus/Rice Ferment Filtrate

Bueno

Antioxidante

Lactobacillus/Rice Ferment Filtrate at a glance

  • Ingredient (AKA sake) created through the fermentation of Oryza sativa (rice)
  • Offers antioxidant driven anti-aging benefits
  • Also helps soothe and even skin tone
  • Commonly used in skin and hair care applications

Lactobacillus/Rice Ferment Filtrate description

Lactobacillus/Rice ferment filtrate is a fermented, antioxidant rich cosmetic ingredient that offers multiple benefits to skin. This ingredient, alongside many other popular fermented ingredients, like Saccharomyces ferment filtrate, is popular in Asian skin care formulas. It helps firm, protect skin from pro-aging external factors, even skin tone, soothe and condition. Although there’s evidence of this ingredient’s antioxidant benefits, more research is needed to firmly establish rice ferment filtrate’s other claimed benefits. Lactobacillus/Rice ferment filtrate is a natural ingredient that’s obtained through the fermentation and filtration of Oryza sativa (rice). Fermentation makes molecules smaller, allowing them to penetrate skin in an easier manner. According to suppliers, this ingredient’s rich in antioxidants, including ferulic acid, amino acids, saccharides and peptides and is best used in cosmetic formulas at concentrations between 1.0% and 3.0%. It’s also commonly used in hair care applications for its conditioning properties. As a raw material, it’s a liquid that appears colorless-to-pale-yellow.

Lactobacillus/Rice Ferment Filtrate references

  • ULPropspector, Accessed April 2023, Webpage
  • Antioxidants, December 2022, ePublication
  • European Food Research and Technology, April 2010, pages 163-169

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Calificaciones de ingredientes

Excelente

Ingrediente sobresaliente con beneficios reales para la piel. Su eficacia está demostrada y respaldada por estudios independientes.

Bueno

Aunque no son tan beneficiosos como los de la categoría excelente, suelen ser necesarios para mejorar la textura, la estabilidad o la absorción de una fórmula.

Aceptable

Puede presentar ciertas limitaciones en cuanto a su apariencia, estabilidad o eficacia. A veces, son ingredientes básicos o que no cuentan con suficiente respaldo científico.

Poco recomendable

Aunque puede ofrecer algunos beneficios se recomienda evitarlo por su probabilidad de causar irritación, especialmente si se combina con otros ingredientes problemáticos.

Desaconsejable

Ha demostrado provocar efectos adversos como irritación, inflamación o sequedad, especialmente si se utiliza en altas concentraciones o junto con otros ingredientes irritantes.

Desconocido

No hemos encontrado este ingrediente en nuestro diccionario. Registramos todos los ingredientes desconocidos y actualizamos la información de forma continua.

Sin calificar

Ingrediente registrado, pero con la información científica disponible pendiente de revisar.